Vifor – Câinele extraterestru (VIDEO)

[vimeo width=”800″ height=”450″]https://vimeo.com/51240847[/vimeo]

Răspunde la întrebari de multe ori grele şi pentru oameni, cu priviri stranii neobişnuite pentru un animal. Primele semne de inteligenţă iesita din comun apar la câteva luni de viaţă. Judecată şi logică. Test neobişnuit de memorie. Emoţii de-a dreptul umane: supărare, răzbunare, revoltă şi gândire.Mai puţin ”uman” este faptul că îşi recunoaşte vina fără remuşcări. Evaluează şi comunică realităţile vizuale în paralel cu o comunicare mai puţin obişnuită. În scurtă vreme oferă surprize de-a dreptul şocante pentru stăpân şi apropiaţii acestuia. Primele lătrături ”neîntrebate” pun pe jar stăpânul dar şi experţii în parapsihologie

Explicaţii puţine. Fie un câine supradotat fie o inteligenţă inexplicabilă. Fiecare literă sau cifră corespunde unei lătrături, iar comunicarea capătă forma unui cod bine priceput de stăpân. Între persoane mai apropiate apare telepatia. Cititul gândului. Povesteşte şi numără prin lătrat  de multe ori ”neîntrebat”. Încep să apară primele noţiuni de chimie, politică şi geografie după vârsta de un an. Nu rămâne departe nici de literatură. Latră nume de scriitori şi opere ale acestora. Nota 10 şi la istorie antică. Susţine că este extraterestru şi face previziuni.

Mister cât încape. Sunt apelaţi specialiştii în parapsihologie pentru a lămuri în vreun fel capacităţile neobişnuite ale câinelui. La vârsta de doi ani începe meditaţia. În fiecare dimineaţă rămâne nemişcat cu ochii spre cer spre o anume direcţie.  Este ultimul caz din lume apărut din relatările parapsihologilor în ultima jumătate de veac. O ciudăţenie ce a existat cu aproximativ şapte ani în urmă la Cluj-Napoca.

Vă invităm la o poveste demnă de filmele SF, dar care a existat cu adevărat, surprinsă impecabil de Sorin Grecu şi Ioan Teglaş.