//

”Subţirică-s ca și grâu’!” – Interpretă populară de succes, care mai crede în Moș Crăciun (VIDEO)

Start

Abia păşită pe băncile şcolii şi după numai câteva luni de canto, o băimăreancă impresionează prin talentul nativ până şi dascălii de specialitate. Prin calităţile artistice ieşite proaspăt la iveală, copila promite mult într-ale cântecului popular atât prin spontaneitate dar mai ales prin vocea rară.  Păpuşa preferată a rămas pe locul doi imediat ce prietenul ei bun Moş Crăciun i-a pus în ghete în această iarnă o altă ”jucărie” – boxă profesională cu microfon. Tot de atunci şi  preferinţele muzicale ale părinţilor s-au schimbat radical.

Patricia Moldovan este elevă în clasa a II-a la Şcoala Simion Bărnuţiu din Baia Mare. Face dansuri populare la Palatul Copiilor din oraş de la vârsta de patru ani cu profesoara Maria Serasz şi tot aici dintr-o întâmplare a ajuns pentru audiţie la urechile profesorului de canto Marcel Both. A fost luată la cursuri pe loc!

”Am priceput din prima secundă că este un talent, are acel ceva, promite mult! Spontaneitatea şi hărnicia o caracterizează la fiecare oră de curs! O cunosc doar de câteva luni! E limpede că face parte din categoria copiilor supertalentaţi!” spune profesorul îndrumător.

Crede cu tărie în Moş Crăciun iar ca dovadă, prietenul tuturor copiilor cuminţi de vârsta ei i-a adus un cadou mai puţin obişnit, nu pentru joacă ci pentru studiul făcut acasă după orele de canto. Tot atunci, păpuşa preferată a rămas din ce în ce mai singură iar cântecul popular s-a auzit tot mai des în casa familiei Moldovan.

Nicoleta Moldovan, mama Patriciei: ”Aveam nevoie de puţină linişte după ce ajungeam de la muncă, dar acuma m-am obişnuit. Noi ascultam în casă alte genuri de muzică. Acuma am trecut pe folclor, am început să cunoaştem artişti în domeniu şi culmea, ne şi place!”

În acest început de lună, Patricia a cântat pentru prima dată în public în satul bunicilor de Rusalii. Dacă părinţii au avut emoţii ”cu caru”, micuţa interpretă a prestat impecabil!

Patricia Moldovan: ‘‘Am avut emoţii mai mari înainte de a începe acompaniamentul muzicii… Primele ritmuri m-au făcut să uit de emoţie!

Pasiunea pentru cântec îi ocupă tot timpul liber însă nu este supărată pentru acest lucru. Fie că are ca asistenţă păpuşa preferată din dormitor sau pisicile din curtea de la ţară, cântecul curge la fel. Mai iese şi la joacă cu prietenii, aşa ca şi copiii…

Mircea MUREŞAN