//

Șimleu Silvaniei: Scriitorul George Mureșan și-a lansat volumul de poezii “Umbre în oglindă” (VIDEO-Galerie FOTO)

Start
[vimeo width=”800″ height=”450″]https://vimeo.com/86131467[/vimeo]Duminica, 2 februarie 2014, in sala Casei Orasenesti de Cultura din Simleu Silvaniei, a avut loc lansarea volumului de poezii ,,Umbre in oglinda’’, scris de poetul George Muresan, cu sprijinul Societatii Culturale Pro Maramures ,,Dragos Voda’’, Cluj Napoca.
Poetul George Muresan este autorul a cinci volume de poezii. A debutat in urma cu multi ani intr-un volum colectiv, cu o poezie de factura istorica ,,Burebista’’, volum editat de Comitetul Judetean pentru Cultura, Salaj. Dupa o perioada lunga de stagnare in publicare, nu si in creatie, au urmat sa vada lumina tiparului intre anii 2006-2013, cinci volume de poezii, expresie a sensibilitatii, a modestiei, dar si a darniciei poetului, care si-a etalat trairile pentru eternitate: “Cioburi de lumina’’, ,,Colier de licurici’’, ,,Floare de roua’’, ,,Imagini din copilarie’’- volum de poezie pentru copii.
Poetul George Muresan s-a nascut la 25 martie 1955, in localitatea salajana Chiejd, localitate care in semn de pretuire si recunoastere a meritelor sale, l-a declarat cetatean de onoare. Dupa absolvirea liceului a urmat Scoala Tehnica Sanitara, iar apoi s-a angajat la Spitalului Orasenesc Simleu Silvaniei, unde lucreaza si astazi.
Volumul ,,Umbre in oglinda’’, dezvaluie o parte a sensibilitatii poetului, o parte a zbuciumului launtric care erupe prin slova asternuta pe pagini ,, Timpul nu mai are margini/ E o poarta cu usile inchise/ Si noi suntem niste pagini/ Dintr-o carte vechi de vise’’. Crezul poetului este sintetizat in motto-ul din preambulul volumului de poezie ,,Ceea ce nu traim la timp, nu mai traim niciodata’’, asa cum bine afirma Octavian Paler, completat de motto-ul celebrului psihiatru, Sigmund Freud ,, Omului ii trebuie un vis in care sa suporte realitatea’’. Volumul inmanuncheaza 145 de poezii de sincera sensibilitate, datate intre anii 2007-2013.
Coperta care delimiteaza viata din vis de realitatea cotidiana este realizata sugestiv de simleuanul Adi Dragomir. Prezentarea volumului a fost facuta de profesorul si scriitorul Dumitru Corbeanu, iar elevii Colegiului National ,,Simion Barnutiu’’ au recitat poezii ale autorului George Muresan.

Ovidiu TEIERU