Șimleu Silvaniei: Scriitorul George Mureșan și-a lansat volumul de poezii “Umbre în oglindă” (VIDEO-Galerie FOTO)

Duminica, 2 februarie 2014, in sala Casei Orasenesti de Cultura din Simleu Silvaniei, a avut loc lansarea volumului de poezii ,,Umbre in oglinda’’, scris de poetul George Muresan, cu sprijinul Societatii Culturale Pro Maramures ,,Dragos Voda’’, Cluj Napoca.
Poetul George Muresan este autorul a cinci volume de poezii. A debutat in urma cu multi ani intr-un volum colectiv, cu o poezie de factura istorica ,,Burebista’’, volum editat de Comitetul Judetean pentru Cultura, Salaj. Dupa o perioada lunga de stagnare in publicare, nu si in creatie, au urmat sa vada lumina tiparului intre anii 2006-2013, cinci volume de poezii, expresie a sensibilitatii, a modestiei, dar si a darniciei poetului, care si-a etalat trairile pentru eternitate: “Cioburi de lumina’’, ,,Colier de licurici’’, ,,Floare de roua’’, ,,Imagini din copilarie’’- volum de poezie pentru copii.
Poetul George Muresan s-a nascut la 25 martie 1955, in localitatea salajana Chiejd, localitate care in semn de pretuire si recunoastere a meritelor sale, l-a declarat cetatean de onoare. Dupa absolvirea liceului a urmat Scoala Tehnica Sanitara, iar apoi s-a angajat la Spitalului Orasenesc Simleu Silvaniei, unde lucreaza si astazi.
Volumul ,,Umbre in oglinda’’, dezvaluie o parte a sensibilitatii poetului, o parte a zbuciumului launtric care erupe prin slova asternuta pe pagini ,, Timpul nu mai are margini/ E o poarta cu usile inchise/ Si noi suntem niste pagini/ Dintr-o carte vechi de vise’’. Crezul poetului este sintetizat in motto-ul din preambulul volumului de poezie ,,Ceea ce nu traim la timp, nu mai traim niciodata’’, asa cum bine afirma Octavian Paler, completat de motto-ul celebrului psihiatru, Sigmund Freud ,, Omului ii trebuie un vis in care sa suporte realitatea’’. Volumul inmanuncheaza 145 de poezii de sincera sensibilitate, datate intre anii 2007-2013.
Coperta care delimiteaza viata din vis de realitatea cotidiana este realizata sugestiv de simleuanul Adi Dragomir. Prezentarea volumului a fost facuta de profesorul si scriitorul Dumitru Corbeanu, iar elevii Colegiului National ,,Simion Barnutiu’’ au recitat poezii ale autorului George Muresan.

Ovidiu TEIERU

Fii primul care comentează!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.