/

Înapoi în viitor (VIDEO)

Start

[vimeo width=”800″ height=”450″]https://vimeo.com/36476299[/vimeo]

Paul Beldi Ladislau, descendentul unei vechi familii de nobili, visează la o lume pierdută, dornic să o regăsească pentru a-și înțelege rădăcinile. La chemarea străbunilor, încearcă o incursiune în timp. El, un inadaptabil al unei societăți în declin, își revendică trecutul. Bunicul lui aparținea burgheziei satelor, avea pământuri și un conac pe care le-a lăsat moștenire generațiilor viitoare. Copil fiind, Paul Beldi Ladislau, a visat cu ochii deschiși ascultând poveștile mamei și ale tatălui depre conacul expropriat și apoi vândul unui american pentru 25.000 de dolari.

Astăzi, cochetul conac este doar o amintre, imortalizată în câteva poze de suflet. Mușcat de timp și distrus de nepăsare, a devenit o relicvă. Ruinele casei boierești, odinioară pulsând de viață, se ițesc din pământ lipsite de vlagă și de măreția de odinioară, invadate de buruieni. A împărtășit soarta nobilimii strivită de comunism.

Însă de acolo își trage seva Paul Beldi Ladislau, acolo sunt rădăcinile care-l cheamă „înpoi în viitor”, dizolvând bariera dintre vis și realitate. Visează la onoare, cinste, mândrie și demnitate, calitățile strămoșilor săi, mai puțin cunoscute astăzi.

Povestea sa este una despre regăsirea unei lumi pierdute și un semnal de alarmă față de indiferența care distruge valorile istoriei noastre.