/

Grădina botanică din Jibou, un veritabil studio foto pentru nunţi (Galerie FOTO)

Start

Peisajul de vis şi culorile rupte parcă din rai, îndeamnă tot mai mulţi tineri căsătoriţi spre Grădina Botanică ”Vasile Fati” din Jibou. Decorul natural este preferat de tot mai multe perechi de miri, pentru fotografiile de nuntă. Aşa se face că în aproape fiecare sfârşit de săptămână, zeci de perechi care au spus ”DA” în faţa ofiţerului de stare civilă, îşi imortalizează clipele de fericire prin fotografii şi videoclipuri, realizate în fermecătoarele oaze de culoare ale grădinii.

Nu există sfârşit de săptămână, mai ales în sezonul de vară, când nunţile curg una după alta, să nu trecă poarta grădinii botanice perechile de miri cu alaiul de nuntă, pentru fotografii şi videoclipuri de neuitat. Aleile pline de flori, brazii ornamentali dar şi fântânile arteziene, sunt doar câteva dintre locurile preferate de miri şi fotografi, pentru un instantaneu de neuitat sau un videoclip plin de culoare.  Amintirile legate de pasului decisiv făcut în viaţă, sunt mai vii ca oriunde. Melancolicul, instantaneul, romantismul, clasicul sau portretul pur şi simplu, sunt câteva dintre clişeele preferate ale fotografilor şi cameramanilor. Aproape că nu există colţ, în care inspiraţia şi muza cromatică să nu ofere ceva nou.

”Acuma în sezon, aleile grădinii botanice de multe ori sunt luate cu asalt pentru fotografii. Cel mai aglomerat este sâmbăta, dar şi duminica vin câte 3-4 perechi de miri. Sunt superbi, iar combinaţia dintre flori, natură şi spectacolul de nuntă este perfectă!  Anual ne trec pragul sute de miri pentru şedinţe foto în decorul floral al grădinii ” declară directorul instituţiei Cosmin Secora.

Fântâna arteziană din platoul central, aleea cu brazi şi bănci albe sau grădina japoneză, sunt în topul locaţiilor, preferate pentru încadratură. În aceste locuri mirifice, vin special pentru  a face fotografii, miri din toate zonele limitrofe oraşului Jibou , până spre Zalău sau pe Someş în sus.

Mircea Mureşan