/

Cățelul vegan (VIDEO)

Start

Ar face mai multă pagubă într-un aprozar decât într-o măcelărie, dacă ar fi lăsat de capul lui şi asta  pentru că,  oricând este în stare să dea la o parte carnea în schimbul legumelor. Nu are un regim special dictat de vreun nutriţionist pentru o cură de slăbire sau vreo boală, ci pur şi simplu aşa a venit pe lume. Îl cheamă Sami, are doar 6 luni, este căţel şi locuieşte în Letca.

Pus să aleagă, nici nu se atinge se mâncarea pentru câini deoarece adoră la nebunie salatele proaspete. Înfulecă pe nesăturate roşiile, cartofii, morcovii, ardeii şi multe alte legume însă pe primul loc sunt dovleceii. Toate numai dacă sunt bine spălate şi taiate în castron. De fiecare dată ţopăie minute în şir când vede coşul pentru legume, fie el şi gol. Când vine ora mesei şi farfuria cu salată se apropie de cuşcă, Sami este în culmea fericirii, exact ca un vegetarian pursânge.

Povestea căţelului nu este una ieşită din comun. A văzut lumina zilei în satul Cormeniş de pe Valea Someşului iar stăpâna l-a făcut cadou încă de mic, actualilor proprietari, familiei  Gheorghe şi Hermina Ciure din Letca.  Noii stăpâni i-au descoperit din întâmplare preferinţele culinare, când au scăpat câteva coji de cartof pe jos iar căţelul a profitat din plin de ocazie. Mirarea a fost cât se poate de mare iar concluzia una neobişnuită… Noii stăpâni au fost de părere că în curte au de acum încolo un… ”viţel”!

Mircea MUREŞAN