”Ceauşescu Nicolai, să trăiască la mulţi ai!” (VIDEO-Galerie FOTO)

Ceauşescu a devenit nemuritor, şi pe deasupra, stârneşte şi hohote de râs! Cel puţin aşa reiese din lucrările făcute de maestrul Stan Ioan Pătraş în anii comunismului, în casa memorială din Săpânţa. Vestitul sculptor, creator al Cimitirului Vesel, a sculptat mai multe tablouri la cererea fostului dictator, tablouri ce pot fi văzute şi azi de toţi cei care trec pragul casei maestrului Lucrate în stilul  caracteristic al vestitelor cruci din Cimitirul Vesel , lucrarile în care apare cuplul prezidenţial, dar şi Comitetul Executiv al PCR, stârnesc şi astăzi hohote de râs.

Nicolae Ceauşescu a vizitat Săpânţa de patru ori şi a fost  încântat la fiecare vizită de creaţiile maestrului Stan Ioan Pătraş. Pe frontispiciul casei sale,  sculptorul a expus o lucrare numită ”Istoria României”, unde erau înfăţişaţi toţi eroii neamului, de la Decebal şi până la Gheorghiu Dej, mai puţin Ceauşescu. La prima vizită, cel mai iubit fiu al poporului a cerut să fie prezent si el, între ceilalţi făuritori de neam.

Aşa se face că în 1974, conducătorul mult iubit a primit un tablou din partea maestrului,  iar pe frontispiciul casei a fost pus la loc de cinste, deasupra tuturor celorlalţi eroi. Foarte impresionat de onoarea primită, Ceauşescu l-a decorat pe Stan Ioan Pătraş de două ori, iar de atunci maestrul a mai făcut şi alte lucrări similare, ce au fost expuse chiar în camera de sărbători a casei în care locuia.

Astăzi, pe frontispiciul casei memoriale au mai rămas doar două spice, din toată opera dedicată comunismului, dar înăuntru, celelalte lucrări pot fi admirate în toată splendoarea lor. Pe lângă sculpturile vopsite şi mărginite de rame cu motive populare specifice locului, în camera casei memoriale, un perete întreg este dedicat anilor comunismului, cu mărturii scrise şi fotografiate ale vremurilor socialiste. Dictatorul este prezentat in mod comic, în lucrările lui Stan Ioan Pătraş, iar cei care vizitează acest loc au toate şansele să iasă din încăpere cu zambetul pe buze.

Mircea Mureşan

 

4 Comentarii

 • Răspunde decembrie 14, 2013

  carstea valeriu

  Traieste prin altii.

 • Răspunde februarie 21, 2014

  sandu

  In perioada 1965-1989 Romania a fost pentru prima data in istoria ei INDEPENDENTA. Dictatura de dezvoltare a lui Ceausescu a impus multe sactificii pentru poporul roman ,dar ea a fost in interesul Romaniei nu a lui Nicolae Ceausescu. Azi suntem doar o colonie.Toate cuceririle sociale aduse de regimul comunist au disparut : ziua de munca de 8 ore este acum de 12 ore (ori te tine patronul,ori esti tu nevoit sa-ti cauti un job de 4 ore ,ca sa faci fata cheltuielilor) virsta de pensionare a crescut si va mai creste pina cind va fi o… loterie. O natiune pe care Ceausescu a scolit-o are acum 20 % analfabeti si semianalfabeti (ca in 1938).O natiune sanatoasa pe care a lasat-o Ceausescu este acum cea mai bolnava din Europa.
  Ratiile din timpul regimului comunist nu au fost impuse de placerea sadica a lui Ceausescu de a infometa poporul ci pentru a lichida datoria externa cu care s-a industrializat tara. 2/3 din romani care rabda azi de foame regreta ratiile ceausiste,sigure si la un pret derizoriu.
  Cit timp comunismul nu numai ca rezista cu succes in 1/4 din lume,dar tinde prin China sa devina principala economie a lumii e caraghios sa-l subestimezi.In 1989 in Romania se construia un apartament la 3 MINUTE (asta era ritmul de construire) si se atribuia GRATUIT oricarui muncitor. Deci,cei care critica comunismul CIOCU MIC,prima data sa ajunga Romania la nivelul de dezvoltare economica din1989.

  • Răspunde mai 11, 2014

   Ionel

   In visele tale INDEPENDENTI,am fost pana la un moment-dat foarte dependenti de Rusi iar cand nu am mai fost dependenti nici de Rusi am depins de dictatura instaurata de prietenul tau Ceausescu.Nu poti trai IZOLAT intr-o lume civilizata,este ca si cum ai trai in societate fara prieteni sau amici,trebuie sa depinzi si sa depinda cineva de tine altfel ajungem de unde am plecat,mult nu mai avem datorita unor oameni ca tine.

 • Răspunde februarie 21, 2014

  sandu

  RESPECT FOREVER CEAUSESCU
  UCIS DE OCULTA FINANCIARA HUUUOOO
  SOROS (considerat de unii ,,omul de paie,, al rothschilzilor)
  rothschilzii cu locotenentii lor rockfellerii, morgan , warburg ,goldman sachs controleaza si detin FMI, Banca Mondiala ,Federal Reserve marile banci transnationale si prin asta dicteaza politicile internationale si deja au reusit sa subjuge tarile europei si americii, asa ca bun venit in noua dictatura mondiala, omenire nasol moment sa vedem cu mai scoateti camasa, fratilor acum chiar ca nu suntem decit niste slugoi si ne vor termina astia in curind You are property of the Rothschild family! vezi realitatea, carti,youtube e plin de dovezi in privinta asta si realitatea in sine astea sunt lucrurile certe verificabile asa ca cei care vor sa duca in derizoriu subiectul sa isi ia gindul sau sa vina cu dovezi sa va fie clar Ceausescu a fost lichidat de astia pentru interesele lor
  mossadul sunt peste KGB si CIA de asta se plimba si brucan brukner si petre roman neulander liber de la ana la caiafa de la washington la moscova
  Iată declaraţia din 1905, strict autentică, a unui francmason, Jean Bidegain, în faţa lojei masonice a Marelui Orient al Franţei:Evreii, atât de remarcabili prin instinctul lor de dominaţie şi prin ştiinţa lor de a guverna, au creat Franc-Masoneria ca să înroleze într-însa oameni care, neaparţinând neamului lor se angajează totuşi să-i ajute în faptele lor, să colaboreze cu ei la stabilirea domniei lui Israel printre oameni”.
  .”PROTOCOALELE INTELEPTILOR SIONISTI, explica faptul ca……”scopul instaurarii dominatiei mondiale va fi atins prin exercitarea controlului asupra modului in care gandeste publicul larg, asupra a ceea ce el aude, prin crearea de noi conflicte sau restaurarea unor vechi ordini, prin raspandirea foametei, a saraciei si a ciumei, prin seducerea tineretului,exacerbarea sexualitatii si distragerea atentiei sale de la problemele reale ale vietii”……utilizand toate aceste metode, vom slabi popoarele lumii intr-un asemenea hal, incat vor fi obligate sa ne ofere dominatia mondiala,….proclama autorii PROTOCOALELOR !!!!
  toate masoneriile au in virf clanul rothschild doar cu banii lor au facut afaceri si rockefellerii si warburgii etc. doar masoneria mama este in anglia unde ei sunt stapini

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.